Istražite Istru

Istra je najveći hrvatski poluotok i najpoznatija hrvatska turistička regija smještena na sjevernom Jadranu. Istražite Istru tijekom svog boravka u Vili Cadum. Bilo da tražite izvrsno gastronomsko iskustvo, povijesne znamenitosti ili prirodne ljepote, Istra nudi ponešto za svakoga.

Istra je zanimljiva regija, gdje se zeleno i plavo susreću formirajući ljupku harmoniju. Plavo more na obalama Istre i prekrasni zeleni brežuljci, dvorci i vinogradi u njenoj unutrašnjosti ostavit će vas bez daha.

Mjesta koja trebate posjetiti

Obala Istre

Rovinj – prekrasan gradić uz more, smješten je 30 km južno od Poreča. Prošećite rovinjskim uskim, kamenim ulicama, uživajte u mnogobrojnim umjetničkim galerijama. Prošećite do vrha brda na kojem je smješten stari grad, uživajte u prekrasnoj panorami i posjetite crkvu sv. Eufemije. Opustite se na jednoj od terasa kafića uz samo more. Uživajte u prekrasnom pogledu na more i otočiće.

Pula – tijekom vašeg odmora u Poreču, ne zaboravite posjetiti Pulu. Pula je najveći istarski grad, smještena je na jugozapadu istarskog poluotoka. Pula ima puno zanimljivih povijesnih spomenika koje vrijedi posjetiti. Najpoznatija pulska znamenitost je svakako Arena. Izgrađena je u 1. stoljeću. Danas se u Areni održavaju brojni koncerti tijekom Ljetnog festivala. Ostale znamenitosti koje vrijedi vidjeti su: Zlatna vrata, Augustov hram, Dvojna vrata i gradski bedemi, Forum, Rimsko kazalište, ...

Vrsar – gradić smješten 10 km južno od Poreča s prekrasnom marinom. Ne propustite prekrasan pogled na arhipelag sačinjen od 18 otočića, a koji se pruža s vrha brda na kojem je smješten Vrsar.

Limski kanal – smješten je južno od Poreča, na cesti prema Rovinju, u blizini Vrsara. Limski kanal je 10 km dug estuarij. Limski kanal nalikuje kanjonju, a njegove strane uzdižu se i do 150 m iznad razine vode, da bi se prema moru naglo spustile na visinu od 20 m. Limski kanal poznat je po uzgoju kamenica i ribe, a u dva restorana smještena u Limskom kanalu možete i degustirati ove specijalitete.

Unutrašnjost Istre

Grožnjan – grad glazbe smješten na vrhu brežuljka s prekrasnim na more i unutrašnjost Istre. Grožnjan je prekrasan gradić, sa lijepo renoviranim starim, kamenim kućama i uskim, kamenim ulicama. Grožnjan je sjedište Međunarodnog kulturnog centra za mlade glazbenike i tijekom lijeta gotovo svaki dan održavaju se koncerti i glazbeni događaji. Grožnjan je također poznat po brojnim umjetničkim galerijama. Ne propustite posjetiti ovaj prekrasni istarski gradić tijekom vašeg boravka u Poreču.

Motovun – srednjovjekovni gradić smješten na vrhu brežuljka s pogledom na dolinu rijeke Mirne. Osim po svojim povijesnim znamenitostima, Motovun je također poznat po Međunarodnom filmskom festivalu koji se odvija svakog ljeta u mjesecu srpnju. Motovunske šume bogate su tartufima i mnogi lokalni restorani nude razne specijalitete s tartufima.  

Gdje se nalazimo?

Ljubica Cadum
Višnjanska 2
52440 Poreč

tel: +385 (0)52 431 536
e-mail: info@villacadum.com

Fotogalerija

After the hair extensions bangs of the air bangs have been created, this straight human hair extensions style is shaped into a more beautiful and moving texture, and because the hair extensions uk are created after the bangs, the clip in hair extensions bangs shape your more exquisite charm!